Aισιοδοξία Σαπέν για συμφωνία στο Eurogroup

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 11:09
UPD:12:28
ΕΡΤ1

«Νομίζω ότι σήμερα, θα έχουμε μία συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Αισιόδοξος για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα θα μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του βάρους του χρέους» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρόκειται για μέτρα με θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. «Νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία γι' αυτά τα μέτρα» έσπευσε να εκτιμήσει.

«Είναι η πρώτη κυβέρνηση που προχωράει σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε, τονίζοντας βέβαια, ότι «υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν». Μάλιστα, σημείωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα και «αυτά δεν αφορούν μόνο το δημοσιονομικό μέτωπο».

«Θα εργασθούμε πολύ σκληρά γι΄ αυτό σήμερα» σχολίασε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια, ερωτηθείς αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα