Ιαπωνία: Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας

Οδεύοντας να σημειώσουν κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 07:47

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα ιαπωνικά ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς εικάζεται, ότι η η αυριανή έκθεση Tankan, της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, θα δείξει μείωση της εμπιστοσύνης των βιομηχανιών.

Επενδυτής, που αγόρασε ομόλογα δεκαετούς διάρκειας στα τέλη Δεκεμβρίου θα είχε απόδοση 1,5% φέτος, υψηλότερη της αύξησης 1,3% του δείκτη Nikkei 225, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Κυβερνητικές εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα, έδειξαν, μείωση της παραγωγής, μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και αύξηση του δείκτη ανεργίας.

«Μπορεί να υπάρχει ακόμη χώρος για μείωση των αποδόσεων», ανέφερε ο Nobuo Tamamizu, ο οποίος διαχειρίζεται πάγια περιουσιακά στοιχεία με την Sompo Japan Inc., την τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία ζημιών της χώρας, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη σταθερότητα της οικονομικής ανάκαμψης».

Το 1,5% των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο του 2015, αυξήθηκε 0,223 στα 101.539 στη 1:17' μ.μ., ώρα Τόκυο, σύμφωνα με τη Japan Bond Trading Co. Η απόδοσή τους μειώθηκε 2,5 μονάδες βάσης, στο 1,325% μετά την υποχώρηση στο 1,32% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Φεβρουαρίου. Μία μονάδα βάσης, είναι 0,01%. Οι δεκαετείς αποδόσεις υποχώρησαν 11 μονάδες βάσης αυτό το τρίμηνο, όπως και κατά τη χρήση που άρχισε στις 31 Μαρτίου του 2004.

Οι αποδόσεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, ενδέχεται να υποχωρήσουν στο 1,25% μέχρι τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τον Tamamizu, της Sompo. Ο ίδιος δεν σχολίασε τι πρόκειται να κάνει με τις επενδύσεις του. Η Sompo Japan, κατέχει περιουσιακά στοιχεία 47,3 δισ. δολ. ΗΠΑ. Τα ομόλογα του Ιουνίου, σημείωσαν άνοδο 0,24, φθάνοντας στα 139,40.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 41 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, ο δείκτης Tankan, για την εμπιστοσύν των μεγαλύτερων βιομηχανιών θα διατηρηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο 22 τον Μάρτιο από τον Δεκέμβριο και χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα 13 ετών, στο 26 τον Σεπτέμβριο.

Εκθεση του υπουργείου Οικονομικών στις 24 Μαρτίου, είχε δείξει ότι η εμπιστοσύνη των βιομηχανιών υποχώρησε στο –7,6 μονάδες από –1,3 μονάδες, το πρώτο τρίμηνο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα