Απλοποίηση λειτουργίας επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 17:25

Ρυθμίσεις, με τις οποίες απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, εξήγγειλε χθες στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδος ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι το υπουργείο προωθεί μέτρα που αφορούν:

- Μείωση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων. Η επιτροπή που έχει επεξεργασθεί το θέμα, έχει εισηγηθεί τον περιορισμό των δικαιολογητικών για την απόκτηση της άδειας σε τέσσερα, και αναμένεται η κατάθεση της σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός του Απριλίου.

- Απλοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ εξετάζεται η επίλυση του προβλήματος και για τις επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας βάσει των νόμων 2741/99 & 2919/2001.

- Προμήθεια και αποστολή στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, από την συνομοσπονδία του κλάδου ή των τοπικών ομοσπονδιών, των τιμοκαταλόγων και εγκεκριμένων εντύπων δήλωσης τιμών. Προχωρά η διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης.

- Ασφαλιστικά θέματα του κλάδου. Σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης προχωρά η υλοποίηση ένταξης των επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων σε ένα κύριο ασφαλιστικό φορέα με επιλογή τους και ανεξάρτητα από την εξασφάλιση εισοδηματικού κριτηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα