Coca - Cola 3E: Εξαγορά εταιρείας νερού στη Βουλγαρία

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 17:18
UPD:17:22

ΣΤΗΝ εξαγορά της κορυφαίας βουλγαρικής εταιρείας εμφιάλωσης νερού Bankia προχώρησε η Coca-Cola Eλληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. από κοινού με την The Coca-Cola Company (ΤCCC).

Η συμφωνία προβλέπει ότι το κόστος εξαγοράς και τα οικονομικά αποτελέσματα κατανέμονται ισομερώς μεταξύ της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της TCCC.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κόστος της εξαγοράς θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού και από ίδια κεφάλαια και δεν θα έχει αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η Bankia έχει εγκαταστάσεις παραγωγής στα περίχωρα της Σόφιας και το φυσικό μεταλλικό νερό Bankia. Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των κανονιστικών αρχών της Βουλγαρίας.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Η εξαγορά αυτή αποτελεί μια ακόμη σημαντική επένδυσή μας στην αγορά της Βουλγαρίας. Η Bankia έχει αξιόλογες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού στη Βουλγαρία. Στα πλαίσια της στρατηγικής μας στον κλάδο νερού, έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην ενσωμάτωση στον Όμιλό μας νέων δραστηριοτήτων εμφιάλωσης νερού. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο χαρτοφυλάκιό μας ακόμη μία τοπική μάρκα νερού υψηλής ποιότητας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα