Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 17:25

Απλοποίηση λειτουργίας επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων

Ρυθμίσεις, με τις οποίες απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, εξήγγειλε χθες στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδος ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι το υπουργείο προωθεί μέτρα που αφορούν:

- Μείωση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων. Η επιτροπή που έχει επεξεργασθεί το θέμα, έχει εισηγηθεί τον περιορισμό των δικαιολογητικών για την απόκτηση της άδειας σε τέσσερα, και αναμένεται η κατάθεση της σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός του Απριλίου.

- Απλοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ εξετάζεται η επίλυση του προβλήματος και για τις επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας βάσει των νόμων 2741/99 & 2919/2001.

- Προμήθεια και αποστολή στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, από την συνομοσπονδία του κλάδου ή των τοπικών ομοσπονδιών, των τιμοκαταλόγων και εγκεκριμένων εντύπων δήλωσης τιμών. Προχωρά η διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης.

- Ασφαλιστικά θέματα του κλάδου. Σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης προχωρά η υλοποίηση ένταξης των επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων σε ένα κύριο ασφαλιστικό φορέα με επιλογή τους και ανεξάρτητα από την εξασφάλιση εισοδηματικού κριτηρίου.