Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 18:50
UPD:18:58

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στην υποχώρηση των τιμών πετρελαίου από τα επίπεδα – ρεκόρ στα οποία εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα.

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συνέβαλαν επίσης ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά νέα καθώς και η εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου που έδωσε ώθηση στις μετοχές εξαγωγικών εταιρειών.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν ύστερα από το ανοδικό άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.942,9 μονάδες (0,94%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.087,94 μονάδες (0,88%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.362,61 μονάδες (0,49%).

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών επωφελούμενος από τη σημαντική άνοδο που σημειώνει η μετοχή της αμερικανικής Pfizer στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι τίτλοι των εταιρειών GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis και AstraZeneca, των τριών μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη, σημείωσαν άνοδο 2% έως 3% ο καθένας.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 18% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας ποτών Allied Domecq. Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, η Pernod Ricard SA, η τρίτη σε μέγεθος παραγωγός αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, και η Fortune Brands Inc., παραγωγός του μπέρμπον Jim Beam, διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Allied Domecq http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/05/1030381.htm .

Τέλος, κέρδη 2,1% κατέγραψε ο τίτλος Swiss Life. Η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα καλύτερα του αναμενόμενου για το σύνολο της περσινής χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα