Στις 11 Μαϊου η απεργία της Πρωτομαγιάς

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 18:52
UPD:19:56

Η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί, λόγω Πάσχα, στις 11 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, με προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίο Αρεως στις 10.30 και σ' όλες τις περιφερειακές πόλεις απ' τα Εργατικά Κέντρα.

Στην απεργία της 11ης Μαΐου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, αν και θεωρείται πιθανή και μία δεύτερη 24ωρη απεργία στις 18 Μαΐου για τα μισθολογικά θέματα, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου για την εκπαίδευση και στις 12 Μαΐου για την υγεία.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ αποφάσισε έναρξη συζητήσεων με τους εργοδότες, για να επαναπροσδιοριστεί το ύψος των αυξήσεων έτους 2005, ώστε να αποκατασταθεί η απώλεια που προκάλεσαν τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κάτι που απέκλεισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Τέλος, η ΓΣΕΕ θα προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών για τα φορολογικά μέτρα, απαιτώντας την ανάκλησή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα