Σιούφας: Ελλάδα ανταγωνιστική - Ποιότητα παντού

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 17:53

Το γραμματόσημο με το σήμα του έτους ανταγωνιστικότητας, όπως ανακηρύχτηκε το 2005, παρουσίασαν σήμερα σε εκδήλωση στο Φιλοτελικό Μουσείο, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Αγγελος Μπρατάκος και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Δημήτρης Σταματόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι Στην ομιλία του ο κ. Σιούφας επεσήμανε ότι «η αποστολή του γραμματόσημου, το οποίο σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και στα αγγλικά, είναι να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τον κοινό μας στόχο: Ελλάδα Ανταγωνιστική. Ποιότητα παντού».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ανακηρύχτηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το 2005 ως έτος ανταγωνιστικότητας για να ενεργοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, ο δημόσιος τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση

Τόνισε ότι «όλοι θέλουμε την Ελλάδα να παράγει και να προοδεύει, την Ελλάδα ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον, με ποιότητα παντού, μια κοινωνία με περισσότερη συνοχή, περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη και ευημερία για όλους».

«Υποστηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα», σημείωσε ο κ. Σιούφας, «ως μια δημιουργική διαδικασία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, των φυσικών πόρων, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της γνώσης, που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι διαθέσιμη, αλλά χρειάζεται να γίνει και προσβάσιμη. Μιας διαδικασίας πουν οδηγεί σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου, ποιότητα ζωής, ασφάλεια, παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία, αισθητική, πολιτισμό. Με μια λέξη, σε ευημερία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα