Ανοδικά για τέταρτη εβδομάδα το δολ. έναντι ευρώ και γιέν

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 07:19

ΤΗΝ τέταρτη εβδομάδα ανόδου, οδεύει να κλείσει το δολάριο των ΗΠΑ, έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων τόνωσε την έλξη για επενδύσεις σε σταθερά αμερικανικά εισοδήματα.

Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά, καθώς η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έναντι των ευρωπαϊκών και των ιαπωνικών, διευρύνθηκε. Το μέλος της Federal Reserve των ΗΠΑ, William Poole, είπε, ότι η τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού με «πιο ζωηρό» ρυθμό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια αυτήν την εβδομάδα.

«Οι διαφορές των βασικών επιτοκίων δανεισμού είναι ο ακαταμάχητος οδηγός στην ανοδική πορεία του δολαρίου», ανέφερε ο Richard Yetsenga, στρατηγικός αναλυτής της HSBC Holdings Plc, στο Χονγκ Κονγκ, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας. Οι αποδόσεις κινούνται ανοδικά και η ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάνει κάτι φέτος, ενώ η Fed θα συνεχίσει τη σκληρή της νομισματική πολιτική.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,2822 έναντι του ευρώ στις 12:12' μ.μ., στο Τόκυο, από 1,2857 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και έχει σημειώσει άνοδο 0,7% μέσα στην εβδομάδα. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 108,57 από 108,62 γιέν, σημειώνοντας άνοδο μέσα στην εβδομάδα σε ποσοστό 1%. Το αμερικανικό νόμισμα, ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 1,25 έναντι του ευρώ τις δύο επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Yetsenga.

Εναντι του ελβετικού φράγκου, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διακύμανση από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, σήμερα. Σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στο 1,2106 ελβετικά φράγκα, από 1,2069 ελβετικά φράγκα. Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε επίσης έναντι της βρετανικής λίρας και του δολαρίου του Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα