Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 10:27
UPD:10:51

Praxis Securities: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη Χ.Α. έχει επιστρέψει στο επίπεδο της δίκαιης αποτίμησής της (2.970 μονάδες). Ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων διαμορφώνουν θετικό momentum, γεγονός το οποίο δίνει μικρές πιθανότητες σε μια ενδεχόμενη πτωτική κίνηση της αγοράς».

Aspis Bank: «H συνεχιζόµενη υποχώρηση των τιµών του πετρελαίου διατηρεί το θετικό κλίµα στα διεθνή χρηµατιστήρια. Θεωρούµε λοιπόν πιθανό ένα ανοδικό ξεκίνηµα στο Χ.Α. αλλά δεν θα αποκλείαµε µια ενδοσυνεδριακή διόρθωση λόγω ρευστοποιήσεων κερδών στις τραπεζικές µετοχές».

Artion: «Η αγορά συνεχίζει να συσσωρεύει λίγο κάτω από τις 3.000 μονάδες, ενώ, αν συνεχίσει την ανοδική της πορεία θα ξανατονώσει το ενδιαφέρον περισσότερων επενδυτών για το Χ.Α. . Τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών και οι ανοδικές διεθνείς αγορές θα μπορούσαν να παρατείνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για το Χ.Α. »

Fortius Finance: «Η κινητοποίηση που παρατηρείται τελευταίως στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τοµέα των αποκρατικοποιήσεων φαίνεται να αναζωπυρώνει τη ζήτηση ιδίως από ξένα θεσµικά κεφάλαια, µε τη διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος να εξαρτάται από τις εξελίξεις σε αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό των τραπεζών και στην εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ. Αν και η βραχυπρόθεσµη πτωτική τάση τείνει να µεταστραφεί µετά από την παραµονή του Γ∆ πάνω από τις 2.920 µονάδες επί τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, το µεγάλο discount στα παράγωγα του Απριλίου σίγουρα προκαλεί προβληµατισµό, ιδίως εάν αναλογισθεί κανείς ότι η σειρά των συµβολαίων του Απριλίου λήγει την προσεχή εβδοµάδα.

»Η αποκοπή του δικαιώµατος του µερίσµατος της Τράπεζας Πειραιώς θέτει και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον τραπεζικό κλάδο, η πορεία του οποίου, σε συνδυασµό µε αυτή των τηλεπικοινωνιών (εξαιτίας της αύξησης του ποσοστού του ΟΤΕ στην Cosmote http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/08/1031372.htm ) αναµένεται να αποτελέσουν τα δύο ουσιαστικά σηµεία αναφοράς για τη σηµερινή συνεδρίαση. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουµε την εκ νέου δοκιµή διάσπασης των 3.000 µονάδων και την προσπάθεια καταγραφής νέων κερδών από το Γ∆, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα απορρόφησης της προσφοράς στις δεικτοβαρείς µετοχές που αναφέραµε προηγουµένως».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα