Υποχωρεί το δολ. της Αυστραλίας έναντι του δολ. των ΗΠΑ

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 10:19

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, οδεύει να σημειώσει το δολάριο της Αυστραλίας, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την επανάληψη της απόφασης για διατήρηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, καθιστώντας την αγορά ομολόγων λιγότερο ελκυστική σε ξένους επενδυτές.

Η επιπλέον απόδοση, που εισέπραξαν οι επενδυτές, σε κρατικά ομόλογα διετούς διάρκειας, έναντι της αντίστοιχης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τριιών ετών αυτήν την εβδομάδα, καθώς η Reserve Bank of Australia, διατήρησε τον δείκτη στο 5,5%. Το δολάριο της Αυστραλίας, υποχώρησε κατά 1,9% φέτος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδες, το ήμισυ της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

«Ο κόσμος τώρα το σκέφτεται να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του στην Αυστραλία», ανέφερε ο Stephen Koukoulas, στρατητικός αναλυτής της TD Securities Ltd

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 76,63 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 2:22' μ.μ. στο Σύδνεύ, τοπική ώρα, από 76,84 σεντς, που ήταν αργά χθες στην Ασίας και στα 77,14 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, πριν από μία εβδομάδα.

Το νόμισμα της Αυστραλίας, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων και στα 76,27 σεντς, χθες. Σύμφωνα με τον Koukoulas, θα υποχωρήσει 8,7%, στα 70 σεντς το δολαρίου των ΗΠΑ, τους τρεις από τους έξι μήνες. Το δολάριο της χώρας, αναρριχήθηκε περίπου 43%, από τη στιγμή που η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας άρχισε να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού από τον Μάϊο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα