Στάση αναμονής από ΔΝΤ για Τραμπ

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 18:31
UPD:18:47

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, «είναι πολύ νωρίς για εικασίες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε, προκειμένου να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική Τραμπ σε εμπόριο και διεθνείς οικονομικές πολιτικές» (φωτ. αρχείου).

Στάση αναμονής τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική του νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, «είναι πολύ νωρίς για εικασίες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε, προκειμένου να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική Τραμπ σε εμπόριο και διεθνείς οικονομικές πολιτικές».

Εν συνεχεία, το Ταμείο θα αξιολογήσει αν η οικονομική πολιτική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης είναι επιζήμια για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Ράις πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ προσβλέπει σε συνεργασία με τη διοίκηση του κ. Τραμπ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ θα παραμείνουν προσηλωμένες τόσο στο Ταμείο, όσο και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Ράις παραδέχθηκε ότι παρά τις θετικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου, η ανάπτυξη παρέμεινε «πολύ χαμηλή, για πολύ καιρό και για πολύ λίγους», γεγονός που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί περισσότερο αποτελεσματικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα