LG Philips: Ζημίες το τρίμηνο μετά από δύο χρόνια

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 10:22

ΖΗΜΙΕΣ για πρώτο τρίμηνο, σε χρονικό διάστημα δύο ετών, μετά τον κορεσμό της αγοράς σε επίπεδες οθόνες, που ώθησε χαμηλότερα τις τιμές, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG.Philips LCD Co.

Το πρώτο τρίμηνο, οι καθαρές της ζημίες ανήλθαν σε 79 δισ. ουόν (78 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι κερδών 628 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι ζημίες, ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Η επέκταση της εταιρείας, από τον εκτελεστικό διευθυντή, Koo Bon Joon, 53 ετών και των ανταγωνιστριών της στην αγορά ύψους 35 δισ. δολ. οδήγησαν σε μία υπερπροσφορά, η οποία ώθησε το πρώτο τρίμηνο τις τιμές χαμηλότερα σε ποσοστό περίπου 35%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι μετοχές της LG.Philips, που ελέγχεται από την LG Electronics της Ν. Κορέας και της Royal Philips Electronics NV της Ολλανδίας, υπερτέρησαν του δείκτη Kospi φέτος, καθώς έντονη αισιοδοξία επικράτησε ότι η συρρίκνωση του κλάδου πλησιάζει στο τέλος της.

«Αυτό που όλοι θέλουν να ξέρουν τώρα είναι εάν φτάσαμε στον πάτο», ανέφερε ο Park Hyung Ryul, ο οποίος κατέχει μετοχές της LG.Philips, μεταξύ των μετοχών αξίας 400 εκατ. δολ. ΗΠΑ, που διαχειρίζεται με την KTB Asset Management Co. στη Σεούλ, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Φαίνεται ότι περνάμε απέναντι».

Σύμφωνα με 15 οικονομικούς αναλυτές της Thomson Financial, η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει ζημίες το πρώτο τρίμηνο ύψους 81 δισ. ουόν.

Πριν από σήμερα, οι μετοχές της LG.Philips σημείωσαν φέτος άνοδο 20%, έναντι ανόδου 11% του δείκτη Kospi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα