Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 10:35
UPD:10:44

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Ενδεχομένως να δούμε αυξημένες διακυμάνσεις βραχυπρόθεσμα, ενόψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του έτους, που για πρώτη φορά θα ανακοινωθούν σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ). Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ο γενικός δείκτης να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα βραχυπρόθεσμα».

Fortius Fianance «Το ενδιαφέρον πλέον µετατοπίζεται στην αγορά παραγώγων εξαιτίας της λήξης της σειράς των συµβολαίων του Απριλίου, µε τη µείωση του υψηλού discount στα συµβόλαια FTSE/ASE-20 του Απριλίου να περιορίζει κάπως τις ανησυχίες του επενδυτικού κοινού για µια ενδεχόµενη “διόρθωση”.

»Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο τόνος θα δοθεί για πολλοστή φορά από τη ζήτηση και προσφορά σε τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες µε βασικά σηµεία αναφοράς τις 2.965 και 3.014 µονάδες αντίστοιχα».

Marfin Analysis: « Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε σχεδόν αµετάβλητος. ¶νοιξε στις 3.000 µονάδες, ωστόσο ακολούθησαν ρευστοποιήσεις, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο όγκος συναλλαγών διαµορφώθηκε στα €208 εκ (-23%). Η σηµερινή συνεδρίαση αναµένεται να κυµανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων δεν αποκλείονται».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη δηµιουργία τάσεων συσσώρευσης σήµερα λόγω ρευστοποιήσεων κερδών κυρίως στον κλάδο των τραπεζών. Πάντως, η συνεχιζόµενη υποχώρηση στις διεθνείς τιµές του πετρελαίου αναµένεται να συµβάλει στη διατήρηση του θετικού κλίµατος στις αγορές».

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εξακολουθήσει να εστιάζεται στους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα