Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 10:06

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν πριν από λίγο οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από την υποχώρηση της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Το κλίμα είναι επιφυλακτικό εν αναμονή των κρίσιμων οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Την ερχόμενη Τρίτη η γαλλική Carrefour θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις της, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του αμερικανικού κολοσσού General Electric.

Η Apple Computer θα ανακοινώσει στοιχεία τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη, η Pepsico την Πέμπτη και η Citigroup την Παρασκευή.

Η Ford αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της κατά την τρέχουσα χρήση, γεγονός το οποίος ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης την Τρίτη τα στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές στις ΗΠΑ καθώς επίσης και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 22 Μαρτίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/11/1032123.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.964 μονάδες (-0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.103,5 μονάδες (-0,5%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.381,6 μονάδες (-0,4%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα