Σιγκαπούρη: Διατήρηση της νομισματικής πολιτικής, άνοδος του δολαρίου

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 08:50

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ την παλιά της στρατηγική, επιτρέποντας το νόμισμα της να ισχυροποιηθεί, προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Η νήσος, θα συνεχίσει να επιδιώκει μια μετριοπαθή αλλά σταδιακή ανατίμηση του δολαρίου της, καθώς οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, αυξάνουν τους μισθούς και το κόστος των υπηρεσιών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης. Το νόμισμά της νήσου, σημείωσε άνοδο 0,3%.

Η πολιτική του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Goh Chok Tong, ισχυροποίησης του δολαρίου της χώρας, θα μειώσει το κόστος των εισαγωγών, οι οποίες υπερέβησαν το ΑΕΠ της νήσου. Η πολιτική αυτή, όπως εκτιμάται, θα περιορίσει τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Creative Technology Ltd., καθιστώντας δυσκολότερη την ανάπτυξη και την έξοδο από την ύφεση, την πρώτη σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, το πρώτο τρίμηνο.

«Ισχυρό δολάριο Σιγκαπούρης, είναι βασικά καλό για εμάς, καθώς το κόστος των καυσίμων των αεροσκαφών είναι σε δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε ο Mike Barclay, εκτελεστικός διευθυντής της SilkAir Pte, παράρτημα της Singapore Airlines Ltd., της πιο κερδοφόρας αεροπορικής εταιρείας της Ασίας.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης, ισχυροποιήθηκε στο 1,6467 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, στη 1:01' μ.μ., τοπιή ώρα. Φέτος έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα