LG.Philips: Πτώση των μετοχών μετά τα αποτελέσματα του α' τριμήνου

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 08:58

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες, σημείωσαν οι μετοχές της LG.Philips LCD Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής υγρών κρυστάλλων στον κόσμο και σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι εμφάνισε λειτουργικές ζημίες, υψηλότερες των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν 4,2%, φθάνοντας στα 44.750 ουόν η μία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 25 Ιανουαρίου, στις 11:33' π.μ., στη Σεούλ, τοπική ώρα. Η εταιρεία, ανακοίνωσε χθες, ότι η εμφάνισε λειτουργικές ζημίες 162 δισ. ουόν (160 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, έναντι κερδών 97 δισ. ουόν, που προέβλεπαν να εμφανίσει 15 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial.

Οι μετοχές της κινήθηκαν επίσης πτωτικά, καθώς εικάζεται, ότι, η εταιρεία θα ανακοινώσει σύντομα την πώληση στο εξωτερικό ανταλλάξιμων ομολόγων αξίας 500 δισ. ουόν, κίνηση, η οποία ενδέχεται να περιορίσει τα κέρδη της ανά μετοχή.

Χθες, ο οικονομικός της διευθυντής, Ron Wirahadiraksa, μιλώντας προς οικονομικούς αναλυτές είπε, ότι η εταιρεία σκέφτεται την πώληση ανταλλάξιμων ομολόγων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της. Ο ίδιος, αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα