Genentech: 61% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 08:26

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 61%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας στον κόσμο, μετά την αύξηση των πωλήσεων, καθώς η εταιρεία λανσάρισε δύο νέα φάρμακα κατά του καρκίνου, το Avastin και το Tarceva.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 284,2 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 27 σεντς ανά μετοχή, από 176,6 εκατ. δολ. ή 16 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα έσοδά της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 50%, φθάνοντας στο 1,46 δισ. δολ. από 975,1 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις του Avastin στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν στα 202,9 εκατ. δολ. και τα νέα στοιχεία δείχνουν, ότι το φάρμακο κατά του καρκίνου του κόλον, που πολεμά και τον καρκίνο του πνεύμονα, ενδέχεται να αυξήσει φέτος τις πωλήσεις στα τέσσερα δισ. δολ., σύμφωνα με τον Sven Borho, συνεργάτη της Orbimed Advisors στη Ν. Υόρκη. Η Genentech βασίζεται στο Avastin και το Tarceva, κατά του καρκίνου του πνεύμονα, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της, να ξεπεράσει την Amgen Inc., την υπ' αριθμόν ένα εταιρεία σκευασμάτων κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ, μέχρι το 2010.

«Όλα τα μάτια τώρα βρίσκονται στον καρκίνο του πνεύμονα», ανέφερε ο Borho, του οποίου η φίρμα διαχειρίζεται περίπου πέντε δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Genentech, πλέον των 3,7 εκατομμυρίων κομματιών, συμπληρώνοντας: «Πράγματι αυτό θα καθορίσει και το μέλλον των πωλήσεων του Avastin».

Η Genentech, ανακοίνωσε, ότι τα καθαρά της κέρδη, εξαιρουμένων κάποιων λογαριασμών, ανήλθαν στα 29 σεντς ανά μετοχή. Σε αυτήν τη βάση, τα αποτελέσματά της, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial και προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν στα 25 σεντς ανά μετοχή.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Genentech, οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκουν στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche Holding AG, υποχωρούσαν 1,06 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 56,69 δολ., στις 4:15' μ.μ., στο Νew York Stock Exchange (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα