Marks & Spencer: Μείωση των πωλήσεων για έκτο τρίμηνο

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 11:05

ΜΕΙΩΣΗ, για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, εμπόδισε τις προσπάθειες του εκτελεστικού της διευθυντή, Stuart Rose, να αναζωογονήσει τα έσοδα.

Οι πωλήσεις, στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, μειώθηκαν κατά 6,3%, το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η μείωση, ήταν 4,9% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εβδομάδες της προηγούμενης χρήσης, όταν στο τέταρτο τρίμηνό της, περιλαμβανόταν και η πρώτη εβδομάδα των πωλήσεων των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Rose, που προσελήφθη τον Μάϊο για εμποδίσει την επιθετική προσφορά εξαγοράς της εταιρείας από τον δισεκατομμυριούχο, Philip Green, θα πρέπει σύντομα να αρχίσει να αναζωογονεί τις πωλήσεις, μέσω της στρατηγικής αύξησης των προϊόντων μόδας που εμπορεύεται, τη μείωση των τιμών και την ανακαίνιση των καταστημάτων, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Οι προσπάθειές του έχουν πέσει στο κενό, μετά τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, αποτέλεσμα της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού, στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών στη Βρετανία.

Οι μετοχές της Marks & Spencer σημείωναν άνοδο 8,25 πένες, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στις 349,5 πένες η μία, σήμερα στις 8:35' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, από τη στιγμή που ο Green, 53 ετών, απέσυρε τα σχέδιά του για την εξαγορά της εταιρείας, προς 400 πένες ανά μετοχή, τον Ιούλιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα