Ε.Ε.: Δεν χρειάζονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 11:12

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να λάβει επιπρόσθετα μέτρα για τον προϋπολογισμό σε αυτή τη φάση, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προεδρεύων της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συζητήσαμε για την κατάσταση του προϋπολογισμού στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Σχετικά με την Ελλάδα, καταλήξαμε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα σε αυτή τη φάση... δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την κατάσταση υποσχόμενη νέα μέτρα», τόνισε ο Juncker.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας αξιολογώντας το πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας, καθώς και τη συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις κοινοτικές συστάσεις που αφορούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από 3% το 2006, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας 2004-2007 προβλέπει ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα μειωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ το 2005 και 2,9% το 2006, μετά από ανώτατη τιμή 6,1% πέρυσι.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα