ΙΟΒΕ: Θετικές οι προοπτικές του κλάδου πλαστικής συσκευασίας

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 12:07

Θετικές διαγράφονται οι προοπτικές του Κλάδου Πλαστικής Συσκευασίας, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=62800 .

Ωστόσο, οι συνεχείς ανατιμήσεις του πετρελαίου και κατά συνέπεια των πρώτων υλών δημιουργούν σημαντικές πιέσεις στον κλάδο. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει σημαντικά το κόστος παραγωγής επηρεάζοντας τόσο τον τελικό καταναλωτή, εξαιτίας των ανατιμήσεων των τιμών των ειδών πλαστικής συσκευασίας όσο και τις επιχειρήσεις του κλάδου προκαλώντας συμπίεση των κερδών. Η έντονα ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου και η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα υποσκάπτει την ανταγωνιστικότητα και είναι πιθανό να οδηγήσει σε δύσκολη θέση ορισμένες εταιρίες του κλάδου πλαστικών.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για να μπορέσει ο κλάδος να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις, είναι απαραίτητη η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας και η καινοτομία προϊόντων, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλης κλίμακας επενδύσεις και την παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και των τάσεων στη συσκευασία διεθνώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα