«Η Ελλάδα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος»

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 12:12

Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Αυτό δήλωσε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης, που εξέτασε το ελληνικό επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας για την περίοδο 2004-2007, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι το Συμβούλιο διαπίστωσε πως η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος και ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις συστάσεις τις οποίες είχε απευθύνει τους προηγούμενους μήνες το Συμβούλιο. Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πρόταση της Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Συμβούλιο δεν απαιτείται η λήψη νέων συμπληρωματικών μέτρων και σημείωσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει πρόσθετα μέτρα μόνο εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών του Φεβρουαρίου για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος έως το τέλος του 2006. Ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2005 και αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που έλαβαν οι ελληνικές αρχές στα τέλη Μαρτίου μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα για το 2004 ήταν υψηλότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα