Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η διάταξη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 09:32
UPD:09:44

ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ σε ποσοστό μέχρι και 66% μετά την υπερψήφιση της σχετικής νομοθετικής διάταξης χθες το βράδυ από τη Βουλή.

Το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ Α.Ε. ορίζεται στο 34%, από 51% που ισχύει σήμερα (άρθρο 27 παρ. 1 ν. 2843/2000).

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, θεσπίζεται για το Δημόσιο το δικαίωμα, ενώ κατέχει το 34% του Οργανισμού να διορίζει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση αποκλειστικότητας μεταξύ του ΟΠΑΠ και του Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, υποστήριξε ότι η εν λόγω ρύθμιση όχι μόνο διασφαλίζει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ (όσον αφορά στη διεξαγωγή, διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία των παιχνιδιών), αλλά το θωρακίζει περαιτέρω.

Το ελληνικό Δημόσιο –όπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός- θα διατηρήσει τον έλεγχο του ΟΠΑΠ και δεν προβλέπεται μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στο δ.σ. και δεν δημιουργείται καμία αναταραχή στην αγορά.

Αντιθέτως, η περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ συνάντησε την καθολική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισαν τη ρύθμιση καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και επιζήμια για μια κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα