Merrill Lynch: Δημιουργία τμήματος επενδύσεων στην Ιαπωνία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 07:41

TMHMA επενδύσεων στην Ιαπωνία, μία οικονομία που απέφερε τέσσερις φορές υψηλότερες αποδόσεις στους επενδυτές, όπως στην Goldman Sachs Group Inc., δημιουργεί ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος στον κόσμο, από πλευράς κεφαλαίου, Merrill Lynch & Co.

H Merrill, προσέλαβε τον Terutomo Mitsumasu, της Shinsei Bank Ltd., για να δημιουργήσει αυτήν τη δουλειά, όπως είπε ο ηλικίας 41 ετών τραπεζίτης, σε συνέντευξή του χθες στο Τόκυο. Ο ίδιος, θα αναφέρεται στον Nathan Thorne, των επικεφαλής τoυ διεθνούς τμήματος μετοχών ιδιωτών της Merrill Lynch στη Ν. Υόρκη.

Οι εταιρίες επενδύσεων, που χρηματοδοτούν εξαγορές, κυρίως με κεφάλαια που έχουν δανειστεί, δαπάνησαν το ποσόν ρεκόρ των 180 δισ. δολ. πέρυσι σε εξαγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Η Ιαπωνία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου, απέφερε τον κλάδο τις πιο κερδοφόρες αποδόσεις με 250 δισ. γιέν (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), της πώλησης των μετοχών της Shinsei από ξένους επενδυτές, με επικεφαλής την Ripplewood Holdings LLC.

«Οι επιτυχημένες έξοδοι, όπως της Ripplewood και η είσοδός τους σε φθηνές χρηματοδοτήσεις, θα προσελκύσει περισσότερα μεγάλα ονόματα εταιρειών επενδύσεων και χρηματιστηριακών οίκων να δημιουργήσουν δουλειές, που θα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Ιαπωνία», ανέφερε ο John Sequeira, της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Bain & Co., στο Τόκυο, που εξειδικεύεται στις εταιρείες επενδύσεων, συμπληρώνοντας: «Επίσης, υπάρχει πρόθεση από τις ιαπωνικές εταιρείες, να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία».

Η Merrill Lynch μέχρι τον Φεβρουάριο είχε επενδύσει απ' ευθείας σε ετιαρείες, το ποσόν των 702 εκατ. δολ., έναντι 248 εκατ. δολ., που είχε επενδύσει το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα