Eli Lilly: Κέρδισε τη δίκη έναντι των εταιρειών γενετικής

Για την παραγωγή αντιγράφων του φαρμάκου Zyprexa, κατά της σχιζοφρένειας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 08:18

ΚΕΡΔΙΣΕ τη δίκη, που αποτρέπει στις εταιρείες γενετικής να πουλάνε αντίγραφα φαρμάκων, του σκευάσματός της Zyprexa, κατά της σχιζοφρένειας με ετήσιες πωλήσεις 4,4 δισ. δολ., σε χαμηλές τιμές, πριν από το 2011, η Eli Lilly & Co.

Ο δικαστής των ΗΠΑ, Richard L. Young, αποφάσισε, να διατηρήσει η εταιρεία την αποκλειστικότητα του βασικού συστατικού του Zyprexa, αποτρέποντας έτσι, την Ivax Corp. την Dr Reddy's Laboratories Ltd. και την Teva Pharmaceutical Industries Ltd., να πουλήσουν αντίγραφα του φαρμάκου, όπως ήθελαν. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο Web site του δικαστηρίου της Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.

Το Zyprexa, αποτελεί το 1/3 των εσόδων της εταιρείας, που εδρεύει στην Ινδιανάπολη και είναι το καλύτερο σε πωλήσεις, από τη στιγμή που ο εμφανίστηκε ο ανταγωνισμός των εταιρειών γενετικής, που παρήγαγαν αντίγραφα του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου Prozac, το 2001.

Οι μετοχές της Eli Lilly, αναρριχήθηκαν 4,04 δολ., ποσοστό 7,3%, φθάνοντας στα 59,19 δολ. η μία, αργά, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Xθες, στις 4:16' μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης, υποχωρούσαν 1,96 δολ., ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 55,16 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE).

Οι μετοχές της Ivax, με έδρα το Μαϊάμι, υποχωρούσαν πέντε σεντς, φθάνοντας στα 18,43 δολ. η μία, στις 4:16' μ.μ. και της Dr Reddy's, που εδρεύει στην Ινδία, σημείωναν απώλειες 8,05 ρουπίες, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 746,95 ρουπίες σήμερα, στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ. Οι μετοχές της Teva, σημείωναν άνοδο 39 σεντς, φθάνοντας στα 32,52 δολ. η μία στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα