Προς τέταρτη εβδομάδα ανόδου το δολάριο έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 08:47

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο, οδεύοντας να κλείσει την τέταρτη εβδομάδα κερδών, σε σύνολο πέντε εβδομάδων, έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, θα υπερβεί την αντίστοιχη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

«Η υγιής οικονομία των ΗΠΑ, δημιουργεί το κλίμα για την αγορά δολαρίων», ανέφερε ο Tetsu Aikawa, διαπραγματευτής συναλλάγματος στο Τόκυο, με την UFJ Bank Ltd., τμήμα της τέταρτης μεγαλύτερης δανείστριας της Ιαπωνίας, συμπληρώνοντας: «Το ράλι θα διευρυνθεί όταν θα δούμε το πώς θα κινηθούν και οι άλλες οικονομίες».

Φέτος το δολάριο βρίσκεται 5,8% υψηλότερα του ευρώ και 5,4% έανντι του γιέν. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, είπε, ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οδεύει υψηλότερα της κατεύθυνσης για ανάπτυξη και ότι Ιαπωνία και Ευρώπη, πρέπει να αναπτυχθούν ταχύτερα. Ο Snow, μίλησε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC.

Eναντι του ευρώ, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2785 στη 1:50' μ.μ., στο Τόκυο, από 1,2813, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, σημείωσε άνοδο στο 1,2766 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Φεβρουαρίου και σημείωσε μέσα στην εβδομάδα άνοδο 1,2%. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 108,44 γιέν από 108,19 γιέν. Ενδέχεται να ισχυροποιηθεί στι 1,26 έναντι του ευρώ και στα 109 γιέν, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Aikawa.

Χθες το μέλος της Federal Reserve των ΗΠΑ, Donald Kohn, ανέφερε σε προσχέδιο ομιλίας τους στο Σαν Φρανσίσκο, ότι ο πληθωρισμός παραμένει συγκρατημένος και οι ΗΠΑ εμφανίζουν «στέρεη ανάπτυξη».

Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), είπε, ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, θα επιταχυνθεί.

Το δολάριο, αναρριχήθηκε πάνω από τον μέσον όρο των τελευταίων 200 ημερών, έναντι του καλαθιού των έξι νομισμάτων, σημάδι, ότι ενδέχεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω, ανέφερε ο Luke Waddington, επικεφαλής των πωλήσεων συναλλάγματος στις τράπεζες, της Royal Bank of Scotland Plc. Χθες, ο New York Board of Trade's Dollar Index έφθασε τα 85,32, υπερβαίνοντας τον μέσον όρο των 200 ημερών, στα 85,16. Τελευταίως ήταν στα 85,13 από από 85, που ήταν αργά χθες.

Η ζήτηση για ευρώ υποχώρησε αυτήν την εβδομάδα, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα απορρίψουν το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος τους Ε.Ε. κατά το δημοψήφισμα τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον Waddington said.

Στις λοιπές διαπραγματεύσεις, το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,2159 έναντι του ελβετικού φράγκου, από 1,2141 ελβετικά φράγκα. Η βρετανική λίρα, διαρμορφώθηκε στο 1,8783 δολ. από 1,8815 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα