Ono: 2,6 δισ. ευρώ για το τμήμα καλωδιακής τηλεόρασης της Auna

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 11:17

TO ποσόν, των 2,6 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), προσέφερε χθες η Grupo Corporativo Ono SA, η δεύτερη μεγαλύτερη καλωδιακή τηλεόραση και εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, για την εξαγορά του τμήματος καλωδιακής της ανταγωνιστικής της Auna, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία, προσέφερε από 2,3 δισ. έως 2,6 δισ. ευρώ, για τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της, Auna, σύμφωνα με άνθρωπο, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι εταιρείες επενδύσεων, Providence Equity Partners Inc. και η Carlyle Group, ενδέχεται να χρηματοδοτήσουν την προσφορά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ono και Auna μαζί, είναι δυνατοί ανταγωνιστές για την Telefonica», ανέφερε ο Ricardo Seara, αναλυτής της Banco BPI, σε χθεσινό του σημείωμα του προς τους επενδυτές.

Η προσφορά της Ono, που εδρεύει στη Μαδρίτη, γίνεται πέντε μήνες μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της, από την Auna. Οno και Auna, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, διαπραγματεύονται πλέον των τεσσάρων ετών για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους στην αγορά της καλωδιακής τηλεόρασης και των τμημάτων τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να δημιουργήσουν μία μεγαλύτερη εταιρεία, ανταγωνιστική της Telefonica SA, του πρώην κρατικού μονοπωλίου της Ισπανίας. Η Telefonica κατέχει ακόμη το 80% των γραμμών σταθερής τηλεφωνίας και προσφέρει υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης και ταχείας πρόσβασης στο Interntet, μέσω των τηλεφωνικών γραμμών.

Ono και Auna, αριθμούν μαζί περισσότερους από 1,6 εκατ. πελάτες σε διαφορετικά μέρη της Ισπανίας. Η Ono, έκλεισε το περασμένο έτος με 800.000 συνδρομητές και πωλήσεις 501,7 εκατ. ευρώ. Η Auna, είχε περισσότερους από 880.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ μαζί με τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που παρέχει, πραγματοποίησε το 2004, πωλήσεις 4,2 δισ. ευρώ.

Η προσφορά που έγινε, δεν περιλαμβάνει τον τομέα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Auna, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος της Auna, Manuel Bueno, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και εκπρόσωπος της Ono, που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του. Η εκπρόσωπος της Carlyle, Elmore-Jondes, δεν έκανε σχόλιο, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της Providence, Jonathan Nelson, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε, οι οποίες παραπέμφθηκαν σε αυτόματο τηλεφωνητή.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2004, η Ono, απέρριψε την προσφορά των 2,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της από την Auna, ενώ στις 25 Ιανουαρίου, τρέχοντος έτους, ο εκτελεστικός διευθυντής της, Joan David Grima, είπε, ότι η εταιρεία «ίσως» προσφέρει κάτι περισσότερο για την εξαγορά της Ono. «Η Ono κοστίζει πολλά περισσότερα από την προσφορά της Auna», είπε ο επικεφαλής της, Eugenio Galdon, την 1η Φεβρουαρίου.

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενεργείας, Endesa SA και Union Fenosa SA, καθώς και η δανείστρια Santander Central Hispano SA, είναι οι κύριοι μέτοχοι της Auna. Οι μέτοχοι έχουν πει, ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν την εταιρεία, μέσω της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο.

Η Santander είναι επίσης μία από τους κυριοτέρους μετόχους της Ono και της Union Fenosa. Η Grupo Ferrovial SA, η General Electric, η Grupo Multitel και η VAL Telecomunicaciones, κατέχουν επίσης μερίδια της Ono.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα