Blackstone: Στην απόκτηση μερδίου στο Nymex, πριν την πώληση μετοχών

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 11:43

ΜΕΡΙΔΙΟ, στο New York Mercantile Exchange, πριν από μία πιθανή πώληση των μετοχών από το Χρηματιστήριο, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Ευρώπη και την Ασία, με την ανταγωνίστριά της στο Λονδίνο, επιδιώκει να αποκτήσει η Blackstone Group LP, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων στον κόσμο.

Η Blackstone, είχε συνομιλίες με τα μέλη του Nymex, για μια επένδυση στο Χρηματιστήριο, είπε ο πρόεδρός της James Newsome, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Τόκυο. To Nymex, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης συμβολαίων ενεργείας, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του ή τη συγχώνευσή του με άλλα, συμπλήρωσε.

Το Nymex, ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση μετοχών, μετά την ανακοίνωση της ανταγωνίστριάς της, Intercontinental Exchange Inc., μητρική του London International Petroleum Exchange, ότι θα αντλήσει 115 εκατ. δολ., για να επεκτείνει τα προϊόντα του και τις υπηρεσίες του. Η συνεργασία με την Blackstone, ενδέχεται να βοηθήσει στην προετοιμασία του αμερικανικού Χρηματιστηρίου για επέκτασή του στο Λονδίνο, τη Βουδαπέστη και το Ντουμπάϊ, όπου υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία αγορών διαπραγμάτευσης συμβολαίων πετρελαίου.

«Υπάρχουν πολλοί όμιλοι που ενδιαφέρονται για συγχωνεύσεις και εξαγορές με το Nymex», είπε ο Newsome, συμπληρώνοντας: «Αυτό, ισχυροποιεί τη θέση μας και αυτήν τη στιγμή αξιολογούμε ένα συγκεκριμένο αριθμό μοντέλων δραστηριοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης μετοχών στο ευρύ κοινό».

Ο Newsome είπε, ότι οι διαπραγματεύσεις με την Blackstone δεν έχουν φθάσει σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε άλλα ονόματα που διαπραγματεύονται μαζί, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμμία συζήτηση με το Intercontinental Exchange.

Το Nymex εκτιμά, ότι, το δάπεδό του στο Λονδίνο θα είναι έτοιμο για διαπραγματεύσεις στις 15 Μαΐου και να πάρει την σχετική έγκριση μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του μάρκετινγκ του Nymex, Joseph Raia, στις 7 Απριλίου.

Ανακοινώσεις, για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων αργού πετρελαίου στο Ντουμπάϊ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα γίνουν σε δύο εβδομάδες, με την έναρξη της λειτουργίας να εντοπίζεται το νωρίτερο στα τέλη του 2005, είπε ο Newsome. To Nymex βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των χωρών της Μ. Ανατολής, για τη δημιουργία ενός συμβολαίου πετρελαίου, με περιφερειακό δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα