Dixons: 1,9 δισ. δολ. για την εξαγορά της ρωσικής Eldorado

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 10:53

ΤΗΝ πρόθεσή της, να αγοράσει την ρωσική εταιρεία Eldorado Group, αντί του ποσού του 1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ, προκειμένου να επεκταθεί εκτός της αγοράς που δραστηριοποιείται και όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται, εξέφρασε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών της Βρετανίας, Dixons Group Plc.

Η επιλογή αυτή, δίνει στην Dixons, το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης εξειδικευμένων ηλεκτρονικών στη Ρωσία και την Ουκρανία πριν το 2011, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Αριχκά, η Dixons πρέπει να αγοράσει το 10% της Eldorado, πριν από το 2008, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Ρωσία, είναι μια αγορά με τεράστια δυναμική», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Dixons, John Clare, στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Θα εργαστούμε στενά με την διοίκηση της Eldorado προκειμένου να αναπτύξουμε καλύτερη γνώση για την ρωσική αγορά, πριν από τη συμφωνία της εμπορικής συναλλαγής του ομίλου».

Η Dixons, επεκτείνεται εκτός Βρετανίας, καθώς αντιμετωπίζει την αύξηση του ανταγωνισμού στη χώρα της, από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda, της Wal-Mart Stores Inc. Ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Σκανδιναβία, πέρυσι πραγματοποίησε περίπου τα 3/5 των συνολικών της πωλήσεων στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν η εταιρεία δοκιμάσει να αγοράσει την Eldorado, μέρος των κεφαλαίων δεν θα καταβληθεί για δύο χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Eldorado, η οποία ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια, ελέγχει το 22% της αγοράς ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με την Dixons. Η εταιρεία, διαθέτει 610 καταστήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, εκ των οποίων τα 320, λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising. Οι πωλήσεις της, τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2004, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 83%, φθάνοντας τα 2,47 δισ. δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα