«Η κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε ποτέ σε φόρο κατοχής ακινήτων»

Α. Ρεγκούζας: «Προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι παρά ευχάριστοι»
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 13:54

Ουδέποτε η κυβέρνηση αναφέρθηκε σε φόρο κατοχής ακινήτων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Επικράτειας Α. Ανδριανόπουλου.

Όπως είπε κ. Ρεγκούζας, στο υπουργείο Οικονομίας λειτουργεί επιτροπή η οποία μελετά τα ζητήματα περιουσίας γενικότερα, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, εν όψει της εφαρμογής του ΦΠΑ από 1/1/2006. Σύμφωνα με τον κ. υφυπουργό στα μέλη της επιτροπής κατατίθενται προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, «δεν δεσμεύουν ασφαλώς την κυβέρνηση».

«Τώρα θέλετε να βάλετε και φόρο κατοχής ακινήτου. Υπάρχει μια εύκολη λύση. Κηρύξτε την ιδιοκτησία ποινικό αδίκημα και βάλτε ακριβές τιμές εξαγοράς της ποινής. Έτσι, θα εξασφαλίσετε μεγάλο εισόδημα για το Δημόσιο», ανταπάντησε ο κ. Αδριανόπουλος.

Και ο κ. Ρεγκούζας επανήλθε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πολιτευόμαστε με Κασσάνδρες. Πολλοί από τους φόρους που μπήκαν στα ακίνητα ψηφίστηκαν από το κόμμα με το οποίο εκλεγήκατε». «Προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι παρά ευχάριστοι», υπογράμμισε τέλος ο υφυπουργός Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα