Citigroup: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη από την καταναλωτική πίστη

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 13:56

ΑΥΞΗΣΗ, 3,2%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 5,44 δισ. δολ. ΗΠΑ, από την καταναλωτική πίστη και τις επενδύσεις σε μετοχές, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, Citigroup Inc. Η τράπεζα ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να αγοράσει 15 δισ. δολ. περισσότερες ίδιες μετοχές.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν σε 1,04 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 18 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 1,02 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν σε 21,5 δισ. δολ. και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το Global Consumer Group της Citigroup, το τμήμα που εξυπηρετεί κυρίως μεμονωμένους επενδυτές, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο κέρδη 2,82 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 9%. Πέρυσι, τα έσοδα ήταν 11,8 δισ. δολ., περισσότερα από τα αντίστοιχα της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc. και της Procter & Gamble, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών οικιακής χρήσης στον κόσμο, καθώς η ζήτηση για δάνεια έφθασε στα ύψη.

«Το κομμάτι της καταναλωτικής πίστης, θα έχει ένα ακόμη εξαιρετικό έτος», ανέφερε ο William Rubin, ο οποίος διαχειρίζεται 160 δισ. δολ. σε μετοχές με την Dreyfus Corp. και κατέχει περισσότερα από 12 εκατ. μετοχές της Citigroup. Ο ίδιος έκανε το παραπάνω σχόλιο πριν από τα αποτελέσματα της τράπεζας.

Οι μετοχές της Citigroup υποχωρούσαν 28 σεντς, φθάνοντας στα 35,20 ευρώ η μία στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, στις 6:09' π.μ., ώρα Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα