Ν. Κορέα: Πτώση του ουόν, μετά από έρευνα σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 13:36

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σημείωσε το νόμισμα της Ν. Κορέας – ουόν – καθώς εικάζεται, ότι οι διεθνείς επενδυτές θα μείνουν μακριά από την αγορά μετοχών εταιρειών της χώρας, σύμφωνα με το National Tax Service, που ερευνά τα δύο ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Τα έγγραφα αποκομίστηκαν από τα κεφάλαια που εμπλέκονται στην επένδυση περιουσίας, των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, τις 12 Απριλίου, προκειμένου να ελεγχθούν εάν συμφωνούν με τους κανόνες φορολογίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι υπάλληλοι ερωτήθηκαν για τα έσοδα της επένδυσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση – χωρίς να κάνει αναφορά στα κεφάλαια. Το ουόν, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, τη στιγμή που ο δείκτης των μετοχών, Kospi, υποχώρησε 0,7%.

Το νόμισμα, υποχώρησε 0,6% φθάνοντας το 1.022,50 έναντι του δολ. των ΗΠΑ, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd., Σε εβδομαδιαία βάση, υποχώρησε σε ποσοστό 0,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 25 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα