Παρατηρητήριο μεταρρυθμίσεων προτείνει ο Θ. Φέσσας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 12:59
UPD:13:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Φέσσας έδωσε έμφαση στο θέμα του ταλέντου τονίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που λείπει από την διοικητική μηχανή της Ελλάδος

της Σοφίας Εμμανουήλ

«Aν τα μνημόνια διέπονταν από τις αρχές του project management τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά», σύμφωνα με τον Θεόδωρο Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στο συνέδριο Project Management Congress 2016, που λαμβάνει χώρα στο Royal Olympic Hotel, με την υποστήριξη της Ναυτεμπορικής και του naftemporiki.gr ως χορηγών επικοινωνίας.

Ο κ. Φέσσας έδωσε έμφαση στο θέμα του ταλέντου τονίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που λείπει από την διοικητική μηχανή της Ελλάδος. «Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα», είπε, προτρέποντας τους κυβερνώντες να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) του ιδιωτικού τομέα έργα που η διοίκηση δεν μπορεί να διαχειριστεί.

«Πλέον δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να κάνουμε λοιπόν κατοχή του προβλήματος και να περάσουμε σε μια συνεργασία ιδιωτικού δημόσιου τομέα» εξήγησε ο κ. Φέσσας τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένα Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων. «Αυτό εμείς το έχουμε κάνει και κατά καιρούς κάνουμε παρατηρήσεις στην κυβέρνηση…» πρόσθεσε.

«Tο project management μπορεί να συνδεθεί με τη διοίκηση μιας χώρας» είπε επίσης ο κ. Φέσσας, συμφωνώντας με την τοποθέτηση του βουλευτή Κώστα Σκρέκα, που αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα