Project Management Congress 2016: Ο Γ. Παπανδρέου βραβεύει την CCC

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 13:41
UPD:13:44
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την προσφορά των βραβευμένων επιχειρηματιών αλλά δεν παρέλλειψε να αναφερθεί και στην ελληνική κρίση

Toν Eκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ομίλου CCC Τάουφικ Κούρι και τον επικεφαλής του τομέα ανθρώπικου δυναμικού του ομίλου Σουλέιλ Σαμπάχ βράβευσε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός, που βρέθηκε γι` αυτό το σκοπό στο συνέδριο Project Management Congress 2016, που λαμβάνει χώρα στο Royal Olympic Hotel, με την υποστήριξη της Ναυτεμπορικής και του naftemporiki.gr.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την προσφορά των βραβευμένων επιχειρηματιών αλλά δεν παρέλλειψε να αναφερθεί και στην ελληνική κρίση.

Όπως είπε, η Ελλάδα μαστίζεται από μια βαθειά κρίση που διαρκεί 7 χρόνια και είναι ίσως η πιο μεγάλη της σύγχρονης ιστορίας, ενώ εκτός από οικονομική κρίση είναι και κρίση αξιών και θεσμών.

«Πρέπει να αναδείξουμε την παραγωγική Ελλάδα κι αυτό είναι κλειδί για την οικονομική μας ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδυτών. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας» πρόσθεσε.

Όπως είπε, ταξιδεύει συχνά και πρόσφατα επισκέφθηκε τον Κορέα και τις ΗΠΑ. «Δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τον υπόλοιο κόσμο. Πρέπει όμως να πιστέψουμε συλλογικά ότι μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Θα πρέπει να είναι αυτονόητο το project management στη δημόσια διοίκηση. Οι μεταρρυθμίσεις σε μια σειρά τομέων ώστε να αποφύσουμε την κατασπατάληση πόρων…» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι δεν θα μιλήσει για τα μνημόνια αλλά αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν στο συνέδριο για το project management και την ιδιοκτησία του προβλήματος σημείωσε ότι η διαφορά της Ελλάδας από άλλες χώρες είναι ότι δεν είχε την ιδιοκτησία του προβλήματος.

«Αποφύγαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία… και αυτό ήταν πρόβλημα στην προσπάθειά μας για αλλαγές…» πρόσθεσε αναφερόμενος στην αντίληψη να μην αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας τα συμπτώμα.

Εξήγησε δε ότι «το έλλειμα του προϋπολογισμού από περίπου 3,3 μονάδες έφτασε στο 15-17% κι αυτό ήταν ένα σύμπτωμα. Το αντιμετωπίσαμε αργά. Εμείς αλλά και οι εταίροι μας το είδαμε αργά. Τα συμπτώματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται δραστικά…».  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα