Intel: 25% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 07:34

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 25%, αποτέλεσμα της ζήτησης για τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της, Centrino και της επιστροφής των μονάδων της στην πλήρη δυναμικότητα, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Intel Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,15 δισ. δολ. ή 34 σεντς ανά μετοχή, από 1,73 δισ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 17%, φθάνοντας στα 9,443 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε σήμερα η Intel, που εδρεύει στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τόσο τα κέρδη όσο και οι πωλήσεις, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Intel, Craig Barrett, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του τον επόμενο μήνα, επιτάχυνε την παραγωγή, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για προϊόντα, όπως τα chip των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα η Intel είπε, ότι θα αυξήσει και πάλι φέτος τις δαπάνες της, μετά από επενδύσεις 33 δισ. δολ., τα τελευταία επτά χρόνια. Η ταχύτερη παραγωγή, κατέστησε πιο φθηνό το κόστος των chip, επιτρέποντας στην Intel, να υπερβεί τις προβλέψεις των περιθωρίων κέρδους το τρίμηνο και να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις για το 2005.

Οι μετοχές της Intel, σημείωναν άνοδο 81 σεντς, φθάνοντας στα 23,44 δολ., κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, κέρδιζαν 42 σεντς, φθάνοντας στα 22,63 δολ. η μία, στο Nasdaq στη Ν. Υόρκη. Συνολικά, φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 3,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα