Κίνα: Στο 9,5% η ανάπτυξη της οικονομίας το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 07:18

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ανάπτυξη σημείωσε η οικονομία της Κίνας, η οποία αποτέλεσε το 1/10 της παγκόσμιας ανάπτυξης πέρυσι και περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών.

Το ΑΕΠ, αυξήθηκε 9,5%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 3,14 τρισ. γιουάν (379 δισ. δολ. ΗΠΑ) και με τον ίδιο ρυθμό του τετάρτου τριμήνου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Πεκίνο. Εντεκα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 9%.

«Η ανάπτυξη είναι ακόμη ισχυρή», ανέφερε ο Ayaz Ebrahim, ο οποίος διαχειρίζεται 35 δισ. δολ. σε μετοχές την HSBC Asset Management (Hong Kong) Ltd., συμπληρώνοντας, ότι: «Η αύξηση των εισοδημάτων στην Κίνα, θα συνεχιστεί».

Οι καταναλωτές, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου, δαπανούν περισσότερα για καλλυντικά της Avon Inc. και για τα χάμπεργκερ της McDonald's Corp. Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Μotorola Inc. και της Quanta Computer Inc., επεκτείνουν τα εργοστάσιά τους στην Κίνα, για να κατασκευάσουν κινητά τηλέφωνα και μικρά κομπιούτερ τσέπης, προκειμένου να τα εξάγουν στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές και ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν τα ομόλογα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση. Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises, τον οποίον αποτελούν 35 μετοχές εταιρειών της ηπειρωτικής χώρας, σημείωσε άνοδο 0,8% στο Χονγκ Κονγκ, φθάνοντας στις 4.690,19 μονάδες, στις 10:10' π.μ., τοπική ώρα. Η απόδοση για τα ομόλογα της Κίνας, επταετούς διάρκειας που λήγουν το Νοέμβριο του 2011, σημείωσε άνοδο 0,01%, φθάνοντας στο 3,91%, στις 10:02' π.μ., στην Σαγκάη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα