Υahoo! : Διπλάσια κέρδη το τρίμηνο μετά τις πωλήσεις διαφημίσεων

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 07:49

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά την πώληση περισσοτέρων διαφημίσεων και την αύξηση των τιμών, εμφάνισε το τρίμηνο, η Yahoo! Inc., το Web site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της, ενώ η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το έτος.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 204,6 εκατ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή, από 101,2 εκατ. δολ. ή 7 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 55%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ του 1,17 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 26 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial και προέβλεπαν ότι αυτά θα είναι 11 σεντς ανά μετοχή.

Η ζήτηση για διαφημίσεις, που συνδέονται με τα αποτελέσματα της εύρεσης πληροφοριών στο Internet και ο πλούτος διαφημίσεων, επέτρεψαν στην Yahoo να αυξήσει τις τιμές της, σύμφωνα με την επικεφαλής των οικονομικών της εταιρείας, Susan Decker. Οι διεθνείς πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το τρίμηνο, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της αγοράς διαφημίσεων που συνδέονται με τα αποτελέσματα στην μηχανή εύρεσης, όπου η Yahoo υστερεί της Google Inc.

Οι μετοχές της Υahoo, σημείωναν άνοδο 1,62 δολ., ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στα 34,84 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, στις 6:29' μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 67 σεντς, φθάνοντας στα 33,22 δολ. η μία στο Nasdaq. Οι μετοχές της Google, σημείωναν άνοδο 7,85 δολ., ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 199,25 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα