«Ελ. Βενιζέλος»: +8% στην επιβατική κίνηση το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 17:16

Με αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα έκλεισε το α' τρίμηνο του 2005 για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2005, ο αερολιμένας υποδέχθηκε 2,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε, σύμφωνα με σχετική εταιρική ανακοίνωση, η ανάπτυξη κατά 13% της διεθνούς κίνησης. Ειδικότερα, ο αριθμός των επιβατών που επισκέφθηκαν την Αθήνα με σκοπό τον τουρισμό, αυξήθηκε κατά 22%, μεγάλη ήταν η άνοδος των αγορών της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής/Κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής (+24%, 18%, και 19%, αντίστοιχα), ενώ η μοναδική αγορά που σημείωσε κάμψη (-14%) ήταν εκείνη της Απω Ανατολής, γεγονός που οφείλεται στον αντίκτυπο της καταστροφής που επέφερε το «τσουνάμι» σε προορισμούς της περιοχής.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού κινήθηκε στα περυσινά επίπεδα, σημειώνοντας μικρή αύξηση +1%, εξέλιξη αναμενόμενη δεδομένου ότι το Μάρτιο του 2004 υπήρξε σημαντικά αυξημένη κίνηση λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Η κίνηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους εξακολούθησε να αναπτύσσεται δυναμικά, με αύξηση τόσο στην επιβατική κίνηση όσο και στον αριθμό των πτήσεων (+19% και +21%, αντίστοιχα).

Με το κλείσιμο του α' τριμήνου 2005, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια λειτουργίας, έχοντας υποδεχθεί συνολικά 50 εκατομμύρια επιβάτες και 500.000 πτήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα