Ε.Ε.: Κατεπείγοντα μέτρα για την προστασία της κλωστοϋφαντουργίας

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 17:32

Τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων για τη προστασία της κλωστοϋφαντουργίας στην Ε.Ε. και ειδικότερα στη Ελλάδα, από τις αθρόες εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ειδών ένδυσης από την Κίνα ζήτησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Μέργος στη χθεσινή άτυπη συνάντηση των υπουργών εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Μέργος, ο οποίος εκπροσώπησε τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκουφη, υπογράμμισε ότι ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας κατέχει σημαντικό ποσοστό στις ελληνικές εξαγωγές και συμβάλλει στη απασχόληση, στο εισόδημα και την οικονομία ολόκληρων πόλεων ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η λήψη μέτρων δεν είναι αντίθετη με τη πολιτική της Ε.Ε. για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε οι εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα έχουν υπερβεί κατά πολύ τα «όρια συναγερμού».

Στο συμβούλιο υπουργών εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η λήψη κατεπειγόντων μέτρων για εννέα κατηγόριες προϊόντων στις οποίες περιλαμβάνονται πολλά σημαντικά ελληνικά προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα