Κ. Langone: Ο John Mack επικεφαλής της προσφοράς για το NYSE

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 07:53

Ο ΠΡΩΗΝ εκτελεστικός διευθυντής της Credit Suisse First Boston, John J. Mack, θα ηγηθεί της δυνητικής προσφοράς για την εξαγορά του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, New York Stock Exchange (NYSE), σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, Kenneth Langone.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Credit Suisse First Boston, John J. Mack, θα ηγηθεί της δυνητικής προσφοράς του δισεκατομμυριούχου Kenneth Langone για την εξαγορά του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, του New York Stock Exchange (NYSE).

«Ο John Mack θα είναι το κύριο πρόσωπο που θα διαχειριστεί τη διαδικασία», είπε ο Jim McCarthy, εκπρόσωπος του Langone, 69 ετών. Το μήνυμα στον Mack, 60 ετών, ο οποίος αποχώρησε από την CSFB τον περασμένο Ιούνιο και προηγουμένως ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του NYSE, δεν απαντήθηκε αμέσως.

Μία προσφορά από τον Langone, κάτοχο θέσης στο NYSE και πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου, θα επηρεάσει την πρόταση της Archipelago Holdings Inc. της αγοράς ηλεκτρονικών συναλλαγών, να εξαγοράσει το NYSE και να το καταστήσει μια κερδοφόρα εταιρεία, ενώ ο Langone, ενδέχεται να κερδίσει τον έλεγχο ενός οργανισμού, ο οποίος απομάκρυνε τον φίλο του, τον πρώην πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του NYSE, Richard Grasso, τον Σεπτέμβριο του 2003.

Ο Langone, θεωρεί την προσφορά της Archipelago για τους κατόχους των 1.366 θέσεων του NYSE, απρόσφορη, είπε ο McCarthy.

«Προστατεύω μόνο την αξία της θέσης μου», είπε σήμερα ο Langone, καθώς έβγαινε από σύσκεψη με κόσμο που θα στηρίξει την προσφορά του. «Καλέστε τον John Mack. Ο John παρακολουθεί το θέμα».

Ο Mack, ήταν πρόεδρος της Morgan Stanley, όταν έφυγε για να πάει στην CSFB το 2001, καθώς φαινόταν ότι δεν θα αντικαταστήσει τον Philip Purcell, ως εκτελεστικός διευθυντής. Ο Mack έμεινε στην CSFB τρία χρόνια, μέχρι την τοποθέτηση του Oswald Gruebel ως μοναδικού εκτελεστικού διευθυντή, θέση την οποία μοιραζόντουσαν νωρίτερα οι δύο άνδρες. Από τη στιγμή που έφυγε από την CSFB, o Mack εργάζεται για τον έρανο της NYC2012, μια ομάδας ιδιωτών, που επιδιώκουν να φέρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Υόρκη το 2012.

Ο Langone, τον οποίο το περιοδικό Forbes κατατάσσει 260ό μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών, με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,1 δισ. δολ., θα επενδύσει μερικά από τα δικά του χρήματα στο NYSE, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα