Mικρές προσδοκίες για την επίλυση των διαφορών ΔΝΤ - Ε.Ε.

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 16:48
UPD:16:58
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Μικρές προσδοκίες για την επίλυση των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης ως προς το ελληνικό πρόγραμμα, τρέφουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Κομισιόν.

Με αφορμή την έναρξη της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο αξιωματούχος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, διευκρινίζει ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα πρέπει να καθοριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος.

«Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, τότε το Ταμείο θα μπορούσε να εισέλθει στο πρόγραμμα εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση» εκτιμά η ίδια πηγή.

Οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ουάσιγκτον, εστιάζουν στην υπόθεση του χρέους και στην υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup του Μαΐου.

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχεται ότι η Γερμανία τηρεί αποστάσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση, γεγονός που δυσκολεύει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η ίδια πηγή διαβεβαιώνει ότι έως τώρα, έχουν εφαρμοστεί οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, καθώς το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.

«Οι επόμενες αξιολογήσεις έχουν ως επίκεντρο τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων» προσθέτει και εκτιμά πως «από δω και πέρα, θα είναι πιο εύκολο το κλείσιμο των αξιολογήσεων».

Αναφορικά τέλος, με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνει ότι «όλοι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα, εργάζονται από την αμερικανική πρωτεύουσα, για το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα