Κομισιόν: Την εκπλήρωση των τελευταίων προαπαιτούμενων αξιολογούν οι θεσμοί

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 13:59
UPD:14:38
European Commission

H εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα στην Ουάσιγκτον ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου

Τη συμβατότητα των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση σε σχέση με τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν, εξετάζουν οι θεσμοί, εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup, την προσεχή Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος Άνικα Μπράϊντχαρντ είπε ότι μετά την σημαντική πρόοδο των τελευταίων ημερών, οι θεσμοί εξετάζουν αυτή τη στιγμή των μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν.

Yπενθυμίζεται ότι τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν ήταν: 1) η υιοθέτηση του νόμου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω του διαχωρισμού του «παρόχου αεροναυτιλίας» και 2) η κατανομή του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και η αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ.

Σε άλλη ερώτηση για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, απάντησε ότι αρμόδια όργανα να λάβουν αποφάσεις για το θέμα αυτό είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Εurogroup (συνεδριάζει στις 10 Οκτωβρίου). Πρόσθεσε ότι από τα 2,8 δισ. ευρώ τα 1,7 αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα στην Ουάσιγκτον ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα