Sharp: 11% η αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο της χρήσης

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 10:23

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, Sharp Corp., καθώς οι καταναλωτές, αντικατέστησαν τις παλιές τους τηλεοράσεις με καινούργιες με επίπεδες οθόνες.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 16,6 δισ. γιέν (157 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 15 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 8%. Η εταιρεία, εκτιμά ότι τα κέρδη της θα σημειώσουν αύξηση 13% την τρέχουσα χρήση, φθάνοντας τα 87 δισ. γιέν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Sharp, η οποία κατέχει περίπου το 1/4 της αγοράς των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, εκτιμά, ότι οι πωλήσεις της για τρίτο έτος θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς και τα κέρδη της, αφού αυξάνει τις γραμμές παραγωγής, προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική θέση έναντι των ανταγωνιστριών της, όπως της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. Η αύξηση της παραγωγής ενδέχεται να βοηθήσει τη Sharp, να περιορίσει τη μείωση των τιμών και να παραμείνει στην κορυφή της αγοράς ύψους 36 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον επενδυτή, Makoto Sakuma.

Oι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 630 δισ. γιέν το τρίμηνο, από 582,9 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους πώλησης των αγαθών και των διοικητικών δαπανών, αναρριχήθηκαν στα 37 δισ. γιέν από 30,4 δισ. γιέν, σύμφωνα με την διοίκησή της.

Οι μετοχές της Sharp, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο το τελευταίο εξάμηνο σε ποσοστό 12%, κέρδιζαν 0,3%, φθάνοντας στα 1.613 γιέν η μία σήμερα στο Τόκυο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των ασιατικών αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα