Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι νέες ομολογίες του Ομίλου Fourlis

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 14:58
UPD:14:59
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εισήχθησαν σήμερα οι 40.000.000 ομολογίες του Ομίλου Fourlis, κατόπιν της επιτυχημένης έκδοσης εταιρικού ομολογιακού δανείου από την Housemarket Α.Ε.

Σημειώνεται οι 40.000.000 ομολογίες διατέθηκαν σε τιμή 1 ευρώ έκαστος και ότι η έκδοση καλύφθηκε μέσω Δημόσιας Προσφοράς. Το 32,50% περίπου του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών, κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες Επενδυτές, ενώ το 67,50% σε Ειδικούς Επενδυτές.

Σύμβουλος έκδοσης αποτέλεσε η Euroxx Χρηματιστηριακή, ενώ Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς οι Εθνική Τράπεζα, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάοδς, η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Παντελάκης Χρηματιστηριακή.

Ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του δ.σ. του Ομίλου FOURLIS, με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών, κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλώντας τα εξής: «Στην Ελλάδα της κρίσης, με τα αυξημένα προβλήματα ρευστότητας, η αγορά των εταιρικών ομολόγων ελληνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει μια τέτοια εναλλακτική λύση. Μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε δυναμικές εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν και να επενδύσουν, να το κάνουν».

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ιάκωβος Γεωργάνας, τόνισε: «Θεωρούμε αυτή την εισαγωγή, ως εκκίνηση της προσπάθειας για τη δημιουργία στην Ελλάδα, Αγοράς Εταιρικών Ομολόγων. Αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλη έκταση σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία. Εκτιμάται ότι την πρωτοβουλία του Ομίλου FOURLIS θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες Ελληνικές εταιρείες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, επισήμανε τα εξής: «Η εισαγωγή αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω εταιρικών ομολόγων και ταυτόχρονα συμβάλει στη διεύρυνση των επιλογών των επενδυτών. Η διασπορά που επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με τη δραστηριοποίηση των ειδικών διαπραγματευτών που εγκρίθηκαν, δημιουργεί προϋποθέσεις ρευστότητας στη δευτερογενή αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΛΚ



Σχολιασμένα