Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 19:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπό το βάρος πιέσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν αργά το απόγευμα ύστερα από την ελαφρά ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.845,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,40%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.993,04 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος, και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.233,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,31%.

Ρευστοποιήσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου πυροδότησαν τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies. Η διοίκηση της Infineon ανακοίνωσε παράλληλα ότι δεν βλέπει βελτίωση της ζήτησης στο τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχική τιμή της γερμανικής εταιρείας υποχώρησε κατά 2,40%, αν και ενδοσυνεδριακά οι απώλειές της άγγιξαν το 5%.

Μεγαλύτερη πτώση, άνω του 6% κατέγραψε η μετοχική τιμή της TeliaSonera. Η μεγαλύτερη σκανδιναβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα σημαντική πτώση των κερδών της στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Αντιθέτως, η μετοχή της BP ενισχύθηκε κατά 0,72%, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα