ANZ Bank: Πρόβλεψη για αύξηση των κερδών τη χρήση

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 07:19

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα πάνω την πρόβλεψη, για τα καθαρά της κέρδη, η Australia & New Zealand Banking Group Ltd., (ANZ), η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα οι μετοχές της, να σημειώσουν την υψηλότερη άνοδο μέσα σε 10 εβδομάδες, μετά την αύξηση του δανεισμού ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στο 1,48 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,15 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 77 σεντς ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 75 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στη Μελβούρνη. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, John McFarlane, 57 ετών, αναθεώρησε την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, μετά τη σημαντική αύξηση των καταναλωτικών δανείων στην Αυστραλία, σε ποσοστό 15% και στα 97,8 δισ. δολ. Αυστραλίας, που ήταν υψηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο McFarlane, στοχεύει στον υψηλότερο δανεισμό ιδιωτών και εταιρειών, καθώς ο ανταγωνισμός από τις ξένες εταιρείες, όπως την ING Groep NV και την HBOS Plc, οδηγούν υψηλά τα επιτόκια καταθέσεων. Το περιθώριο κέρδους της ANZ, που μετρά την κερδοφορία των δανείων, υποχώρησε 13 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα αποτελέσματα της Westpac Banking Corp., της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου και της Australia Bank Ltd., της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, στις 11 Μαΐου.

Οι μετοχές της ANZ, σημείωναν άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 21,10 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:18' μ.μ., στο Σύδνεϋ. Νωρίτερα, αναρριχήθηκαν στα 21,18 δολ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο, από τις 10 Φεβρουαρίου. Μέσα στην τελευταία πενταετία, οι μετοχές σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο, έναντι ανόδου 7,6% των μετοχών της Citigroup Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα