Iσχυροποιείται το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν και διαπραγματεύθηκε, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ ημερών, έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, θα υπερβεί την αντίστοιχη της Ιαπωνίας και της Ευρώπης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκαν για τρίτη ημέρα, διευρύνοντας το χάσμα, έναντι των γερμανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα, παρά ποτέ, επίπεδα. Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας, μειώνεται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Ο Axel Weber, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), είπε χθες, ότι η οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια, θα υποχωρήσει ελαφρώς φέτος.

Το δολάριο, αναρριχήθηκε στα 106,26 γιέν, στις 12:13' μ.μ., στο Τόκυο, από 106,02, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, διαμορφώθηκε στο 1,2978 δολ. από 1,2986 δολ., ενώ χθες αναρριχήθηκε στο 1,2945 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου. Το αμερικανικό νόμισμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα κλείσει αυτήν την εβδομάδα, πάνω από τα 107 γιέν και στο 1,29 ανά ευρώ. Φέτος, το δολάριο, βρίσκεται 4,5% υψηλότερα έναντι του ευρώ και 3,6% έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα