Bradesco: Προς πώληση ομολόγων στο εσωτερικό, μειώνει το εξωτερικό χρέος

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 07:38

ΟΜΟΛΟΓΑ, εικοσαετούς διάρκειας, αξίας 4 δισ. ρεάλ (1,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), θα πουλήσει στην εσωτερική αγορά, προκειμένου να περιορίσει τον εξωτερικό δανεισμό και να καλύψει τη ζήτηση για χρέος, σε τοπικό νόμισμα, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βραζιλίας, Banco Bradesco SA.

Η τράπεζα, που εδρεύει στο Σάο Πάολο, σχεδιάζει να μειώσει περισσότερο από το ήμισυ τα ομόλογα αξίας 2 δισ. δολ. ΗΠΑ, που προγραμμάτιζε να πουλήσει στις ξένες αγορές φέτος, καθώς αυξάνεται το κόστος δανεισμού, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Jose Guilherme Lembi de Faria, σε συνέντευξή του. Το τμήμα leasing της τράπεζας επιδιώκει να καταστεί το δεύτερο σε μέγεθος στη Βραζιλία φέτος, που θα δανειστεί πλέον των 20 ετών ρεάλ, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για οποιοδήποτε εταιρικό χρέος στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι εταιρείες της Βραζιλίας, αύξησαν τις πωλήσεις ομολόγων στο εσωτερικό, σε ποσοστό της τάξης του 55% φέτος, στα 15 δισ. ρεάλ, καθώς η ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη μέσα σε μία δεκαετία, οδήγησε τη ζήτηση οφειλών σε εθνικό νόμισμα.

Τα κρατικά ομόλογα ενδέχεται να έχουν την ίδια απόδοση με το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τράπεζας ή 19,41% ετησίως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Bradesco σημείωναν άνοδο 2,8 ρεάλ, ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 78,8 ρεάλ στο Σάο Πάολο, οδηγώντας σε άνοδο τον δείκτη Bovespa στο Χρηματιστήριο. Φέτος, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 23%, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης, έχει απωλέσει 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα