Canon: Φωτοτυπικά και εκτυπωτές αύξησαν 10% τα κέρδη

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 09:26

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της ζήτησης για πιο κερδοφόφους εξοπλισμούς γραφείων, όπως φωτοτυπικά και εκτυπωτές, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φωτοτυπικών στον κόσμο, Canon Inc.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 93,1 δισ. γιέν (876 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 84,3 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 86,2 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της Canon, αυξήθηκαν κατά 5,7%, φθάνοντας στα 843,4 δισ. γιέν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Fujio Mitarai, 69 ετών, ο οποίος προβλέπει κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ για έκτο έτος, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε πιο αποδοτικά μηχανήματα, όπως τα ψηφιακά φωτοτυπικά και τους έγχρωμους εκτυπωτές, τη στιγμή που μειώνει το κόστος λειτουργίας, έναντι των ανταγωνιστριών εταιρειών, όπως της Xerox Corp. και της Ricoh Co. Η Canon, που παράγει εκτυπωτές Laser για την Hewlett Packard Co., μειώνει τον αριθμό των προμηθευτών και αυτοματοποιεί περισσότερες γραμμές συναρμολόγησης.

Η Canon, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στα 367 δισ. γιέν. Τον Ιανουάριο, προέβλεπε, ότι τα καθαρά της κέρδη θα αυξηθούν κατά 4,6%, στα 359 δισ. γιέν, τη χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Οι πωλήσεις, προβλέπεται να υπερβούν τα 3,65 τρισ. γιέν, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη, για έσοδα 3,63 τρισ. γιέν. Τα λειτουργικά κέρδη, θα ανέλθουν σε 580 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Canon, υποχωρούσαν 0,9%, φθάνοντας στα 5.470 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της, μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα