Siemens: Ζημίες στις τηλεπικοινωνίες, μείωση των κερδών

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 09:37

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 35%, μετά τις ζημίες που εμφάνισε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, Siemens AG.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο μέχρι και τον Μάρτιο, υποχώρησαν στα 781 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 1,21 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία, ανακοίνωσε κέρδη, από την πώληση μεριδίου στο πρώην τμήμα chip, Ιnfineon Technologies. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 4,3%, φθάνοντας τα 18,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Σήμερα η Siemens ανακοίνωσε, ότι θα αναδιοργανώσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων, διαχωρίζοντάς το και παίρνοντας συνεργάτη. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Klaus Kleinfeld, βασίζεται στα τμήματα ιατρικών μηχανημάτων, παραγωγής ενεργείας και αυτοματισμού, προκειμένου η εταιρεία να ανακάμψει από τη συρρίκνωσή της στο τμήμα τηλεπικοινωνιών, όπου έχασε έδαφος από άλλες εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασμό με την μείωση των δαπανών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Δεκαπέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της Siemens θα ήταν 763 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα